Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00 stemas@stemas.dk

Sølvbryllup med tyske Wacker Neuson

jul 4, 2024 | Nyheder

Invitation - 25 års jubilæum Kristen Outzen

📅 Dato: Fredag d. 23. august kl. 11-15
🌍 Adresse: Tolsagervej 2, 8370 Hadsten

 🔴Tilmelding senest 9. august 2024 🔴 

Salgskonsulent Kristen Holst Outzen har solgt Wacker Neuson-maskiner 22 år længere end firmaet har forhandlet dem

Det er så yndigt at følges ad. Også når man sælger maskiner til entreprenører og den grønne sektor. Salgskonsulent Kristen Holst Outzen har gjort det i 25 år, så nu er der sølvbryllup med den udkårne – det tyske maskinmærke Wacker Neuson. De 25 år markeres med reception hos Stemas A/S, som har importen og forhandlingen af Wacker i Neuson i Danmark. Men Kristen Holst Outzen er gået hånd i hånd med Wacker Neuson 22 år længere, end Stemas har haft forhandlingen.

”Det er en lidt kringlet historie. Jeg blev ansat af det daværende Wacker i 1999. Wacker Danmark, som jeg arbejdede for til Stemas overtog i 2021, var et dansk selskab, ejet af fabrikken i Tyskland. I Danmark var der dengang afdelinger i Nørresundby, Aarhus, Odense samt Karlslunde. I 2006 købte Wacker det andet tyske maskinmærke Weidemann, og året efter fusionerede Wacker med Neuson og blev til Wacker Neuson”, fortæller Kristen Holst Outzen.

De danske afdelinger fortsatte med lidt skiftende adresser, men forblev under hovedfirmaet i Tyskland indtil 2021. Da købte Stemas A/S og JMM-Group Wacker Neuson i Danmark, og Kristen Holst Outzen kunne ringe hjem til fru Anette og fortælle, at han havde fået nyt arbejde. Men i øvrigt skulle lave nøjagtig det samme, som han havde gjort de seneste 22 år.

”Så fra at være Wacker Neuson-mand, blev jeg nu også Stemas-mand. Samtidig med, at jeg nu har solgt Wacker Neuson i 25 år, er det i øvrigt også 25 år siden, Stemas A/S blev en del af JMM-Group og dermed søster til Johs. Møllers Maskiner A/S. Men det er en helt anden historie”, siger Kristen Holst Outzen.

Wacker overtog Weidemann og fusionere efterfølgende med Neuson. Så det er én stor familie på baldakinen på hovedafdelingen i Hadsten. Kristen Holst Outzen med 25 Wacker-år på bagen har været med hele vejen.

Uddannelse og kone i Aars

Oprindelig kommer maskinsælgeren fra Holsted i det sydjyske. Han er uddannet landbrugsmaskinmekaniker og fik den teoretiske del af uddannelsen på fagskolen i Aars. Han fik mere end en uddannelse i Aars. Her mødte han nemlig også Anette, og parret bor fortsat i byen, og tæt på bor parrets tre børn og et barnebarn. Helt ideelt, når den 56-årige maskinmand nu i den grad også er familiemand.

Efter at Kristen Holst Outzen i 1988 havde fået papir på, at han kan skrue i landbrugsmaskiner, blev han ansat hos firmaet Munch & Pedersen i Møldrup. Ikke som mekaniker, men som sælger med gravekasser og pumper i salgsmappen. I 1999 manglede Wacker en sælger til den nordjyske afdeling i Nørresundby. Den snuppede Kristen Holst Outzen og er blevet på sin post, selv om Nørresundby-afdelingen blev nedlagt.

Det var en fejl, konstaterede Stemas efter i 2021 at have overtaget Wacker Neuson i Danmark. Og så blev der etableret en afdeling i Nørresundby igen. Det samme skete i øvrigt med afdelingen i Fredericia, som blev lukket og siden er genopstået.

 

Flad organisation

”Stemas har en flad organisation, hvor der heldigvis træffes hurtige beslutninger. Derfor har vi nu igen afdelinger i Nørresundby og Fredericia, foruden hovedafdelingen i Hadsten og den sjællandske afdeling i Havdrup”, siger Kristen Holst Outzen.

Totalt består sælgerkorpset af otte mand, som hver har deres geografiske område – sådan da.

”Vi gør tingene praktisk og med respekt for hinanden. Så hvis en sælger har gode relationer til kunder udenfor sit område, er det naturligvis i orden, at han passer dem. Det er bedst for alle parter. Derfor kommer jeg i praksis mest i Nordjylland, men også rundt i det øvrige land. Plus mit lille fritidsprojekt Femern”, siger Kristen Holst Outzen.

”Det lille fritidsprojekt” er Stemas’ andel i byggeriet af Femern-forbindelsen. Foruden pladevibratorer, jordlopper, gravemaskiner, læssere, dumpere og det øvrige entreprenørgrej, har Wacker Neuson nemlig også en stor portefølje i beton-grej som vibratorer og frekvensomformere og andet til beton-bearbejdning.

Derfor leverer Stemas meget til Femern af alt, hvad der har med støbning af tunnelrør at gøre.

Både store og små

Det er naturligvis en kunde i det rigtig store format. Kristen Holst Outzen har det ellers prima med de mindre kunder.

”Mange har købt en jordloppe til start, og siden har de købt videre af hele sortimentet. De vigtige kunder er de små, der også kommer, når konjunkturerne skifter. Ingen er for store, og især er ingen for små”, fastslår Kristen Holst Outzen.

Han håber da også at se både de store, de mindre og de små, når 25 års Wacker-jubilæet markeres med reception i Stemas-hovedkvarteret i Hadsten fredag den 23. august fra klokken 11 til 15.

Gule Wacker Neuson-maskiner i mange typer og modeller klargøres på værkstedet i Hadsten, når Kristen Holst Outzen og hans kolleger har afsluttet handler.

Invitation - 25 års jubilæum Kristen Outzen

📅 Dato: Fredag d. 23. august kl. 11-15
🌍 Adresse: Tolsagervej 2, 8370 Hadsten

 🔴Tilmelding senest 9. august 2024 🔴