Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 stemas@stemas.dk

Stemas rykker fra Roskilde og Køge og ind i helt ideelle forhold i Havdrup Maskinforretnings lokaler

jun 1, 2023 | Nyheder

Vi rykker ind i de nye omgivelser allerede 1. oktober – følg med på www.stemas.dk

Den helt store win-win for Stemas og Havdrup

Stemas rykker fra Roskilde og Køge og ind i helt ideelle forhold i Havdrup Maskinforretnings lokaler

Der er masser af plads, tip-top lokaler, et stort og moderne værksted, der er vaskehal – og der handles med maskiner, som det også skal være tilfældet fremover. Stemas A/S rykker 1. november ind i de lokaler, som i øjeblikket huser Havdrup Maskinforretning A/S i den østsjællandske stationsby Havdrup mellem Køge og Roskilde. Og sikrer sig dermed helt anderledes albuerum, end Wacker Neuson-importøren har i øjeblikket fordelt på to adresser i Roskilde og Køge.

”Vi har lavet en aftale med maskinhandler Jens-Erik Hansen, som har valgt at lukke sin virksomhed, Havdrup Maskinforretning A/S. Stemas A/S lejer 4800 kvadratmeter lokaler og 16.000 kvadratmeter udendørs areal med forkøbsret af Jens-Erik Hansen. Dermed løser vi vores pladsproblem på bedste måde. Lokalerne i Havdrup er skabt til salg og service af maskiner af præcis den type, som vi arbejder med. Det er ren win-win”, konstaterer Stemas-chefen, salgsdirektør Robert Kjærgaard.

Der skal andre skilte på facaden i Havdrup. Stemas A/S rykker ind med Wacker Neuson, Weidemann og Himoinsa.

Alt faldt i hak

”Vi har ledt efter en ny og bedre mulighed for Stemas i flere år, samtidig med, at vores virksomhed er vokset. Vi har søgt i Roskilde, i Ringsted og også andre steder, men intet ville lykkes. Da jeg så fik nys om Jens-Erik Hansens planer om at lukke, fik vi en god snak, og tingene faldt hurtigt og godt på plads”, siger Robert Kjærgaard.

”Det hele er faktisk kørt som i olie af bedste kvalitet. Vi overtager såmænd også alle reoler, værktøj og andet, som jo har været anvendt i en virksomhed som vores egen. Så Jens-Erik Hansen slipper for at skulle afhænde en hel masse udstyr i Havdrup. Det overtager vi, og i stedet kan vi sørge for at få solgt vores værktøj fra Roskilde og Køge”, siger Stemas-direktøren.

I øjeblikket har Stemas omkring 700 kvadratmeter til rådighed i afdelingen i Køge og stort set tilsvarende i Roskilde. Dermed rykker firmaet fra totalt 1400 kvadratmeter på to adresser til 4800 kvadratmeter på Salbjergvej i Havdrup, hvor der nu skal skilte med andre maskinmærker op på facaden.

Find nærmeste Stemas afdeling her

Wacker Neuson, Weidemann og Himoinsa

Stemas har import og forhandling af hele sortimentet fra den tyske gigant Wacker Neuson, som producerer både gravemaskiner, læssemaskiner, dumpere og et meget bredt program i komprimeringsudstyr. Tillige tyske Weidemann, som er i eliten for minilæssere og teleskoplæssere. Samt spanske Himoinsa-generatorer og -lystårne.

”Vores mandskab, som er vant til at køre på arbejde i Roskilde eller Køge, er glade. Fremover er adressen midt imellem Roskilde og Køge, og det har alle det rigtig godt med”, siger Robert Kjærgaard.

Jens-Erik Hansen har ikke truffet beslutningen om at lukke Havdrup Maskinforretning, fordi virksomheden går dårligt. Tvært imod. Men maskinhandleren siger, at han på sigt ikke kan se en fremtid for den type forretning, som han har været i spidsen for siden 1985. Det var hans forældre, der skabte Havdrup Maskinforretning for 79 år siden, og Jens-Erik Hansen har været med i ledelsen af firmaet siden 1975.

Oplev nye produkter live

En af innovationerne hos Wacker Neuson Universe er den nye Dual View-dumper DV45, den mindste model i serien: Det innovative Dual View-koncept, hvis betjeningspanel kan drejes 180 grader, har allerede bevist sit værd på markedet. Føreren kan, alt efter behov, kigge i arbejds- eller kørselsretningen og har altid frit udsyn. Ved den nye dumper DV45 kan den elektrohydraulisk drejelige kabine nu drejes 180° med et tryk på knappen på joysticket. I Multi View-tilstand, sådan kaldes arbejdet med kabinen drejet til siden, har operatøren et optimalt udsyn til arbejdsområdet på siden, f.eks. ved fyldning af udgravninger. Desuden fås objektovervågningen “Active Sense Control” nu som ekstraudstyr til den nye dumper: Ved fare for kollision reducerer den automatisk dumperens hastighed. Systemet beregner den vej, der skal køres, kombineret med hastigheden og griber ind, så snart der dukker en forhindring op på kollisionskursen.

 zero emission-økosystem

Til de nyeste medlemmer af zero emission-familien hører den første rent elektrisk drevne teleskoplæsser fra Wacker Neuson TH412e, som takket være sin kompakte konstruktion gør det muligt at arbejde under trange pladsforhold uden lokale emissioner, f.eks. ved anvendelse i underjordiske garager. En anden nyhed: den elektriske hjullæsser WL28e. Ud over den allerede gennemprøvede model WL20e er der dermed en større og mere kraftfuld elektrisk maskine til rådighed. Kunderne kan som ekstraudstyr vælge en kabine, som takket være et gennemtænkt varmekoncept giver mulighed for en komfortabel helårsanvendelse af maskinen. Derudover kan der vælges mellem tre vedligeholdelsesfrie lithium-ion-batterier for at afdække forskellige krav til driftstiden.

 

Med Wacker Neusons zero emission-sortiment er det allerede i dag muligt at arbejde på en byggeplads i den indre by uden lokale emissioner. Nu gælder det om at betjene hele økosystemet for kunderne: Lige fra ladeinfrastruktur over serviceydelser, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en vurdering af batteriets livscyklus. Dertil hører også Battery One: et standardiseret og brugervenligt batterisystem, som fokuserer på en CO2-fri og bæredygtig anvendelse af entreprenørmateriel. Batteriet kan bruges i alt batteridrevet udstyr fra Wacker Neuson, dvs. batteridrevne stampere og plader samt stavvibratorsystemet ACBe, men også i udstyr fra andre producenter.

 

Produkthighlights fra stampere til Mixed Reality

Inden for entreprenørmateriel byder de nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 på en øget komprimeringsydelse takket være højere slagfrekvens og slagkraft. Et andet highlight: den mobile gravemaskine EW100, som er udviklet med fokus på byggepladsen 4.0. En intelligent attachment management, en gennemtænkt human-machine-grænseflade og forberedelse til diverse assistentsystemer og grænseflader er bare nogle få eksempler på dette. “Smart Glasses” fra Wacker Neuson viser blandt andet, hvordan digitale løsninger letter hverdagen på byggepladsen. Hvis en kunde har brug for hjælp, kan forhandlerens servicetekniker, udstyret med Mixed Reality-briller, gå live med eksperterne og dele sit syn på maskinen eller overføre skærmen fra support til brillen. Ved den enkle og transparente betonkomprimering understøtter assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec.

 

Kompetencecenter i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- og udviklingsafdeling i Reichertshofen har eksisteret siden 1964. Samtlige vibrationsplader og stampere til jordkomprimering, stavvibratorer og formvibratorer samt frekvensomformere fra området betonteknik og nedbrydningshamre af mærket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Her hører forskning og udvikling, produktstyring og produktionsindkøb for dette udstyr desuden hjemme. Siden 2018 har et europæisk kursuscenter suppleret lokationen, og siden efteråret 2022 har et nyt logistikcenter reduceret transportvejene og accelereret lagerets produktivitet. Gæsterne hos Wacker Neuson Universe kan ved rundvisningen på fabrikken få et interessant indblik, opleve mange produkter i anvendelse og selv teste dem.