Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 stemas@stemas.dk

Stemas fik masser af god maskinsnak på årets Tour de Dyrskue

jul 3, 2023 | Nyheder

Stemas snuppede de seks store etaper og er klar til den afsluttende enkeltstart

Det er Tour-tider. Tour de France er skudt i gang, og Tour de Dyrskue er rundet af. Maskinfirmaet Stemas A/S holder sig fra pedal-tramperiet, men var til gengæld i udbrud på alle de seks store etaper af årets dyrskue-tour.

”Nu mangler vi kun lige Ribe Dyrskue i slutningen af måneden. Det er kun en enkelt dag, så det ser vi lidt som en enkeltstart. Der satser vi på også at lægge i front af feltet, som det har været tilfældet hen over forsommerens skuer rundt om i hele landet”, siger salgs- og markedschef Allan Højholt Pihl.

Som et af de eneste maskinfirmaer har Stemas A/S taget hele turen rundt fra Hjørring i nord til Aakirkeby på Bornholm i øst. Vejen blev også lagt omkring Det Sønderjyske Dyrskue i Aabenraa, Roskilde Dyrskue, Det Fynske Dyrskue i Odense og så rundet af med Landsskuet i Herning i den forgangne weekend.

Wacker Neusons meget store program i komprimeringsudstyr blev bemærket på dyrskuerne landet rundt.

 

Det betaler sig

Men Stemas-folkene har også vist maskiner frem ved to åben grusgrav-arrangementer i Jylland og på Sjælland og runder så show-sæsonen af med den store, grønne fagudstilling Have & Landskab 2023 i Slagelse fra den 30. august til den 1. september.

”Det har altid været vigtigt for Stemas at komme rundt og møde kunderne og få en god snak om de mange maskinmuligheder. Vi kan så se, at det faktisk også betaler sig. Vi har solgt maskiner på alle dyrskuerne. Flest på Danmarks største skue, Roskilde Dyrskue, hvor der blev skrevet slutsedler på både elektriske gravemaskiner, teleskoplæssere og ganske meget fra vores sortiment af light equipment med pladevibratorer, stampere og andet komprimeringsmateriel”, fortæller Allan Højholt Pihl.

Stemas havde såvel gravemaskiner som dumpere, læssemaskiner og komprimeringsgrej fra Wacker Neuson med på turneen Danmark rundt. Tillige minilæssere fra Weidemann og både generatorer og lystårne fra Himoinsa.

 

Der følges op

Ved de to grusgrav-arrangementer i henholdsvis Hampen i Midtjylland og Svebølle på Vestsjælland præsenterede firmaet maskiner dediceret til grusgrav-segmentet i samarbejde med søster-virksomheden i JMM-Group, Johs. Møllers Maskiner A/S.

”Nu skal vores salgsmandskab efterfølgende i gang med den store, men behagelige opgave at følge op på de mange gode møder, vi har haft med både eksisterende og nye kunder landet rundt. Vores servicepartner på Bornholm, Munkedal Service, var blandt de første til at registrere, at en dyrskue-snak mundede ud i en solgt Wacker Neuson-gravemaskine”, siger Allan Højholt Pihl.

Oplev nye produkter live

En af innovationerne hos Wacker Neuson Universe er den nye Dual View-dumper DV45, den mindste model i serien: Det innovative Dual View-koncept, hvis betjeningspanel kan drejes 180 grader, har allerede bevist sit værd på markedet. Føreren kan, alt efter behov, kigge i arbejds- eller kørselsretningen og har altid frit udsyn. Ved den nye dumper DV45 kan den elektrohydraulisk drejelige kabine nu drejes 180° med et tryk på knappen på joysticket. I Multi View-tilstand, sådan kaldes arbejdet med kabinen drejet til siden, har operatøren et optimalt udsyn til arbejdsområdet på siden, f.eks. ved fyldning af udgravninger. Desuden fås objektovervågningen “Active Sense Control” nu som ekstraudstyr til den nye dumper: Ved fare for kollision reducerer den automatisk dumperens hastighed. Systemet beregner den vej, der skal køres, kombineret med hastigheden og griber ind, så snart der dukker en forhindring op på kollisionskursen.

 zero emission-økosystem

Til de nyeste medlemmer af zero emission-familien hører den første rent elektrisk drevne teleskoplæsser fra Wacker Neuson TH412e, som takket være sin kompakte konstruktion gør det muligt at arbejde under trange pladsforhold uden lokale emissioner, f.eks. ved anvendelse i underjordiske garager. En anden nyhed: den elektriske hjullæsser WL28e. Ud over den allerede gennemprøvede model WL20e er der dermed en større og mere kraftfuld elektrisk maskine til rådighed. Kunderne kan som ekstraudstyr vælge en kabine, som takket være et gennemtænkt varmekoncept giver mulighed for en komfortabel helårsanvendelse af maskinen. Derudover kan der vælges mellem tre vedligeholdelsesfrie lithium-ion-batterier for at afdække forskellige krav til driftstiden.

 

Med Wacker Neusons zero emission-sortiment er det allerede i dag muligt at arbejde på en byggeplads i den indre by uden lokale emissioner. Nu gælder det om at betjene hele økosystemet for kunderne: Lige fra ladeinfrastruktur over serviceydelser, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en vurdering af batteriets livscyklus. Dertil hører også Battery One: et standardiseret og brugervenligt batterisystem, som fokuserer på en CO2-fri og bæredygtig anvendelse af entreprenørmateriel. Batteriet kan bruges i alt batteridrevet udstyr fra Wacker Neuson, dvs. batteridrevne stampere og plader samt stavvibratorsystemet ACBe, men også i udstyr fra andre producenter.

 

Produkthighlights fra stampere til Mixed Reality

Inden for entreprenørmateriel byder de nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 på en øget komprimeringsydelse takket være højere slagfrekvens og slagkraft. Et andet highlight: den mobile gravemaskine EW100, som er udviklet med fokus på byggepladsen 4.0. En intelligent attachment management, en gennemtænkt human-machine-grænseflade og forberedelse til diverse assistentsystemer og grænseflader er bare nogle få eksempler på dette. “Smart Glasses” fra Wacker Neuson viser blandt andet, hvordan digitale løsninger letter hverdagen på byggepladsen. Hvis en kunde har brug for hjælp, kan forhandlerens servicetekniker, udstyret med Mixed Reality-briller, gå live med eksperterne og dele sit syn på maskinen eller overføre skærmen fra support til brillen. Ved den enkle og transparente betonkomprimering understøtter assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec.

 

Kompetencecenter i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- og udviklingsafdeling i Reichertshofen har eksisteret siden 1964. Samtlige vibrationsplader og stampere til jordkomprimering, stavvibratorer og formvibratorer samt frekvensomformere fra området betonteknik og nedbrydningshamre af mærket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Her hører forskning og udvikling, produktstyring og produktionsindkøb for dette udstyr desuden hjemme. Siden 2018 har et europæisk kursuscenter suppleret lokationen, og siden efteråret 2022 har et nyt logistikcenter reduceret transportvejene og accelereret lagerets produktivitet. Gæsterne hos Wacker Neuson Universe kan ved rundvisningen på fabrikken få et interessant indblik, opleve mange produkter i anvendelse og selv teste dem.