Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 stemas@stemas.dk

Wacker Neusons light-sortiment begyndte at minde om varmt brød på Roskilde dyrskue

jun 6, 2023 | Nyheder

Dyrskue med både gult og rødt og stort og småt for Stemas

Maskiner fra Wacker Neusons light-sortiment begyndte at minde om varmt brød

Mange betragter Roskilde Dyrskue som det østlige Danmarks største entreprenørmesse. I år blev den større end nogensinde tidligere. Skuet nåede et imponerende besøgstal på ikke færre end 113.763 gæster i løbet af de tre dyrskuedage. Det var ny rekord med 746 flere i 2019, da 113.017 lagde vejen omkring dyrskuepladsen.

Det var ikke kun besøgstallet, der fik en opjustering. Det samme gjorde i høj grad dyrskuets maskinudstilling, som af mange også betragtes som det østlige Danmarks helt store entreprenør-show. Der var stor efterspørgsel efter stande fra maskinbranchen, og det fik dyrskue-arrangørerne til at kigge i alle hjørner og kroge efter mere plads. Det lykkedes at finde yderligere 7000 kvadratmeter så maskinudstillingen fik et samlet areal på 63.000 kvadratmeter.

Masser af gult komprimeringsmateriel fra Wacker Neuson – og dyrskuegæsterne tog flittigt med hjem.
Der var røde og gule, der var store og små. Stemas havde et rigtig godt Roskilde Dyrskue 2023.

Pølser og zero emission

Det var 52. gang, dyrskuepladsen i Roskilde bød på dyr, maskiner, is, pølser og hvad ellers hører sig til, når by og land skal mødes til festlig komsammen. Pølserne var der også god gang i hos Stemas A/S, som langede hundredvis af pølser og brød over disken til gæsterne.

”Vi havde besøg af både anlægsgartnere, entreprenører, landmænd og såmænd også mange uden egentligt behov for maskiner, men som bare ville kigge ind. Men fagfolkene tog godt for sig af godterne. Både gule Wacker Neuson-maskiner og røde Weidemann. Vi solgte en del grej fra Wacker Neusons store palette af light-udstyr, og selv om megen interesse samlede sig om de elektriske zero-emission maskiner, blev der også både kigget og købt almindelige, fossile maskiner”, fortæller salgschef Allan Højholt Pihl.

Mere om vores maskiner? Kontakt os her

Oplev nye produkter live

En af innovationerne hos Wacker Neuson Universe er den nye Dual View-dumper DV45, den mindste model i serien: Det innovative Dual View-koncept, hvis betjeningspanel kan drejes 180 grader, har allerede bevist sit værd på markedet. Føreren kan, alt efter behov, kigge i arbejds- eller kørselsretningen og har altid frit udsyn. Ved den nye dumper DV45 kan den elektrohydraulisk drejelige kabine nu drejes 180° med et tryk på knappen på joysticket. I Multi View-tilstand, sådan kaldes arbejdet med kabinen drejet til siden, har operatøren et optimalt udsyn til arbejdsområdet på siden, f.eks. ved fyldning af udgravninger. Desuden fås objektovervågningen “Active Sense Control” nu som ekstraudstyr til den nye dumper: Ved fare for kollision reducerer den automatisk dumperens hastighed. Systemet beregner den vej, der skal køres, kombineret med hastigheden og griber ind, så snart der dukker en forhindring op på kollisionskursen.

 zero emission-økosystem

Til de nyeste medlemmer af zero emission-familien hører den første rent elektrisk drevne teleskoplæsser fra Wacker Neuson TH412e, som takket være sin kompakte konstruktion gør det muligt at arbejde under trange pladsforhold uden lokale emissioner, f.eks. ved anvendelse i underjordiske garager. En anden nyhed: den elektriske hjullæsser WL28e. Ud over den allerede gennemprøvede model WL20e er der dermed en større og mere kraftfuld elektrisk maskine til rådighed. Kunderne kan som ekstraudstyr vælge en kabine, som takket være et gennemtænkt varmekoncept giver mulighed for en komfortabel helårsanvendelse af maskinen. Derudover kan der vælges mellem tre vedligeholdelsesfrie lithium-ion-batterier for at afdække forskellige krav til driftstiden.

 

Med Wacker Neusons zero emission-sortiment er det allerede i dag muligt at arbejde på en byggeplads i den indre by uden lokale emissioner. Nu gælder det om at betjene hele økosystemet for kunderne: Lige fra ladeinfrastruktur over serviceydelser, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en vurdering af batteriets livscyklus. Dertil hører også Battery One: et standardiseret og brugervenligt batterisystem, som fokuserer på en CO2-fri og bæredygtig anvendelse af entreprenørmateriel. Batteriet kan bruges i alt batteridrevet udstyr fra Wacker Neuson, dvs. batteridrevne stampere og plader samt stavvibratorsystemet ACBe, men også i udstyr fra andre producenter.

 

Produkthighlights fra stampere til Mixed Reality

Inden for entreprenørmateriel byder de nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 på en øget komprimeringsydelse takket være højere slagfrekvens og slagkraft. Et andet highlight: den mobile gravemaskine EW100, som er udviklet med fokus på byggepladsen 4.0. En intelligent attachment management, en gennemtænkt human-machine-grænseflade og forberedelse til diverse assistentsystemer og grænseflader er bare nogle få eksempler på dette. “Smart Glasses” fra Wacker Neuson viser blandt andet, hvordan digitale løsninger letter hverdagen på byggepladsen. Hvis en kunde har brug for hjælp, kan forhandlerens servicetekniker, udstyret med Mixed Reality-briller, gå live med eksperterne og dele sit syn på maskinen eller overføre skærmen fra support til brillen. Ved den enkle og transparente betonkomprimering understøtter assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec.

 

Kompetencecenter i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- og udviklingsafdeling i Reichertshofen har eksisteret siden 1964. Samtlige vibrationsplader og stampere til jordkomprimering, stavvibratorer og formvibratorer samt frekvensomformere fra området betonteknik og nedbrydningshamre af mærket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Her hører forskning og udvikling, produktstyring og produktionsindkøb for dette udstyr desuden hjemme. Siden 2018 har et europæisk kursuscenter suppleret lokationen, og siden efteråret 2022 har et nyt logistikcenter reduceret transportvejene og accelereret lagerets produktivitet. Gæsterne hos Wacker Neuson Universe kan ved rundvisningen på fabrikken få et interessant indblik, opleve mange produkter i anvendelse og selv teste dem.