Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 stemas@stemas.dk

Stemas medbringer kaffemaskinen og alle de andre vigtige el-maskiner til Have & Landskab

aug 15, 2023 | Nyheder

Have & Landskab handler for Stemas både om materiel til mange brancher og om masser af dialog med maskinbrugerne

Når mandskabet fra Stemas A/S rykker til udstillinger, messer og dyrskuer for at vise grej og materiel frem, er en af de vigtige maskiner – kaffemaskinen. Også på Have & Landskab i Slagelse fra onsdag den 30. august til fredag den 1. september, hvor netop kaffebryggeren får en central rolle i dialogen med de mange gæster, som Stemas er klar til at tage imod.

”Maskinsnak foregår rigtig godt over en kop kaffe eller lidt køligt til ganen. Og vores kaffemaskine er naturligvis el-drevet og dermed emissionsfri, ligesom mange af de større maskiner, vi har med til Slagelse. Faktisk også en batteridrevet teleskoplæsser, som er med i konkurrencen om Maskinleverandørernes Innovationspris”, fortæller salgs- og markedschef Allan Højholt Pihl.

”Vi forudser faktisk et ganske stort forbrug af kaffe og andre gode ting på vores stand. Vi har nemlig rigtig mange maskiner med, som netop matcher de nye, emissionsfrie tendenser og kan give anledning til mangen en snak. Maskinen, der bejler til innovationstitlen, er den nye teleskoplæsser Weidemann T4512e, som med el-drift kan det samme som diesel-versionen”, siger Allan Højholt Pihl.

Weidemann 1190e var sommerens varme el-nyhed på landets dyrskuer. Nu præsenteres den også på Have & Landskab i Slagelse.

Op på traileren

Med til Slagelse tager Stemas også en anden batteridrevet Weidemann. Nemlig modellen 1190e, som var med landet rundt på årets dyrskue-tur, ligeledes som varm nyhed. Både den og T4512e holder fint vægten til at lade sig transportere på en almindelig trailer, uden at komme i karambolage med lovgivningen. Stemas-folkene venter, at begge maskiner vil hitte hos både kommuner, anlægsgartnere, murere og entreprenører. Foruden de elektriske, viser Stemas også en håndfuld andre Weidemann-læssere og -teleskoplæssere frem på Have & Landskab.

”Det bliver vores Wacker Neuson-maskiner, der bliver det helt store el-mærke. Dels med et stort udvalg af komprimeringsmateriel, men også andre maskintyper på batteri. Blandt andet har vi den elektriske gravemaskine EZ17e med, samt den ligeledes el-drevne hjuldumper DW15e. Wacker Neuson har jo en hel Zero Emission-produktlinje med både hjullæssere, tromler, gravemaskiner, dumpere, stampere, pladevibratorer og stavvibratorer, og fabrikken er i det hele taget helt i front med emissionsfrit grej”, forklarer salgs- og markedschefen.

Allan Højholt Pihl

Salgs- og markedschef

 Strøm og lys

Foruden Weidemann og Wacker Neuson, skal også Stemas tredje store importmærke, Himoinsa, med på udstilling. Den spanske producent er markedsledende inden for generatorer og lystårne, og begge maskintyper tager med til Slagelse. Det gør også den nyeste produktgruppe fra Himoinsa. Nemlig powerbanks, eller batteripakker, som giver mulighed for at tage ekstra strøm i store mængder med ud på arbejdspladserne. 

Foruden de mange el-drevne maskiner, sætter Stemas også et godt udvalg af konventionelle maskiner fra alle hjørner af produktprogrammet på maskintransporten til Slagelse.   

Oplev nye produkter live

En af innovationerne hos Wacker Neuson Universe er den nye Dual View-dumper DV45, den mindste model i serien: Det innovative Dual View-koncept, hvis betjeningspanel kan drejes 180 grader, har allerede bevist sit værd på markedet. Føreren kan, alt efter behov, kigge i arbejds- eller kørselsretningen og har altid frit udsyn. Ved den nye dumper DV45 kan den elektrohydraulisk drejelige kabine nu drejes 180° med et tryk på knappen på joysticket. I Multi View-tilstand, sådan kaldes arbejdet med kabinen drejet til siden, har operatøren et optimalt udsyn til arbejdsområdet på siden, f.eks. ved fyldning af udgravninger. Desuden fås objektovervågningen “Active Sense Control” nu som ekstraudstyr til den nye dumper: Ved fare for kollision reducerer den automatisk dumperens hastighed. Systemet beregner den vej, der skal køres, kombineret med hastigheden og griber ind, så snart der dukker en forhindring op på kollisionskursen.

 zero emission-økosystem

Til de nyeste medlemmer af zero emission-familien hører den første rent elektrisk drevne teleskoplæsser fra Wacker Neuson TH412e, som takket være sin kompakte konstruktion gør det muligt at arbejde under trange pladsforhold uden lokale emissioner, f.eks. ved anvendelse i underjordiske garager. En anden nyhed: den elektriske hjullæsser WL28e. Ud over den allerede gennemprøvede model WL20e er der dermed en større og mere kraftfuld elektrisk maskine til rådighed. Kunderne kan som ekstraudstyr vælge en kabine, som takket være et gennemtænkt varmekoncept giver mulighed for en komfortabel helårsanvendelse af maskinen. Derudover kan der vælges mellem tre vedligeholdelsesfrie lithium-ion-batterier for at afdække forskellige krav til driftstiden.

 

Med Wacker Neusons zero emission-sortiment er det allerede i dag muligt at arbejde på en byggeplads i den indre by uden lokale emissioner. Nu gælder det om at betjene hele økosystemet for kunderne: Lige fra ladeinfrastruktur over serviceydelser, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en vurdering af batteriets livscyklus. Dertil hører også Battery One: et standardiseret og brugervenligt batterisystem, som fokuserer på en CO2-fri og bæredygtig anvendelse af entreprenørmateriel. Batteriet kan bruges i alt batteridrevet udstyr fra Wacker Neuson, dvs. batteridrevne stampere og plader samt stavvibratorsystemet ACBe, men også i udstyr fra andre producenter.

 

Produkthighlights fra stampere til Mixed Reality

Inden for entreprenørmateriel byder de nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 på en øget komprimeringsydelse takket være højere slagfrekvens og slagkraft. Et andet highlight: den mobile gravemaskine EW100, som er udviklet med fokus på byggepladsen 4.0. En intelligent attachment management, en gennemtænkt human-machine-grænseflade og forberedelse til diverse assistentsystemer og grænseflader er bare nogle få eksempler på dette. “Smart Glasses” fra Wacker Neuson viser blandt andet, hvordan digitale løsninger letter hverdagen på byggepladsen. Hvis en kunde har brug for hjælp, kan forhandlerens servicetekniker, udstyret med Mixed Reality-briller, gå live med eksperterne og dele sit syn på maskinen eller overføre skærmen fra support til brillen. Ved den enkle og transparente betonkomprimering understøtter assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec.

 

Kompetencecenter i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- og udviklingsafdeling i Reichertshofen har eksisteret siden 1964. Samtlige vibrationsplader og stampere til jordkomprimering, stavvibratorer og formvibratorer samt frekvensomformere fra området betonteknik og nedbrydningshamre af mærket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Her hører forskning og udvikling, produktstyring og produktionsindkøb for dette udstyr desuden hjemme. Siden 2018 har et europæisk kursuscenter suppleret lokationen, og siden efteråret 2022 har et nyt logistikcenter reduceret transportvejene og accelereret lagerets produktivitet. Gæsterne hos Wacker Neuson Universe kan ved rundvisningen på fabrikken få et interessant indblik, opleve mange produkter i anvendelse og selv teste dem.