Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 stemas@stemas.dk

Wacker Neuson – jeres pålidelige partner i 175 år

maj 22, 2023 | Nyheder

Fundamentet for Wacker Neusons succeshistorie blev lagt i 1848, da Johann Christian Wacker etablerede et smedjeværksted i Dresden. Siden da har virksomheden stået for adskillige innovationer, der igen og igen revolutionerede arbejdet på byggepladsen. Således introducerede Hermann Wacker i 1930 en banebrydende opfindelse i form af den første elektriske stamper. Stamperne anvendes også i dag til jordkomprimering. Derefter fulgte bl.a. stavvibratoren til betonkomprimering, der erobrede markedet i 1934, eller den første reversible vibrationsplade, der var en milepæl inden for jordkomprimering.

 Og også inden for kompakte maskiner stod Wacker Neuson igen og igen for nye udviklinger. En innovation inden for kompakte gravemaskiner er VDS (Vertical Digging System)-systemet, der siden 1988 har gjort arbejdet mere effektivt, hurtigere og mere behageligt for operatøren: Dette system, der vipper overvognen op, muliggør præcis vertikal gravning, selv på ujævne underlag, ved fortovskanter og på skråninger. Siden år 2005 har Wacker Neuson også haft hjullæssere med knækled, og senere også kompakte teleskoplæssere, i sit sortiment for at kunne tilbyde kunderne alle de ønskede maskiner fra samme producent. En ægte innovation var i 2019 også den første Dual View-dumper: Med hjuldumperens sæde- og betjeningskonsol, der kan drejes 180°, har operatøren altid et godt overblik, hvilket giver større sikkerhed og fleksibilitet på byggepladsen. Dermed minimeres farerne på byggepladsen. 

Pålidelig partner i 175 år

Wacker Neusons historie går helt tilbage til år 1848.

Innovative løsninger har altid revolutioneret branchen.

Vores kunder og deres behov har stået i centrum i 175 år.

Succeshistorien zero emission

Med introduktionen af zero emission-serien gik Wacker Neuson i 2014 nye veje og var endnu engang banebrydende: De første elektrisk drevne maskiner og apparater var to batteridrevne stampere og den batteridrevne elektriske hjullæsser WL20e. Sortimentet er siden blevet udvidet løbende og omfatter nu også elektriske vibrationsplader, gravemaskiner, hjul- og bånddumpere og snart også en E-teleskoplæsser. Således er det allerede i dag muligt at drive en almindelig byggeplads i den indre by uden direkte udstødningsemissioner og ekstremt støjsvagt. For Wacker Neuson handler det – foruden det brede produkttilbud – om at dække hele zero emission-økosystemet: fra opladningsinfrastruktur over tjenester, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en livscyklusvurdering af batteriet. Et eksempel på dette er Charging Box – en „powerbank til byggepladsen“. Denne mobile energilagringsenhed baseret på genopladelige lithium-ion-batterier giver mulighed for en kontinuerlig energiforsyning – også når der ikke er nogen strømtilslutning på byggepladsen.

 

Digitale løsninger til effektivt arbejde

Innovation er en del af Wacker Neusons DNA – både dengang og i dag Med sine digitale løsninger sørger Wacker Neuson for større effektivitet og gennemsigtighed på byggepladsen. Et eksempel på dette er assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec. Med dette kan betonelementer komprimeres enkelt og transparent i høj reproducerbar kvalitet. Inden for serviceområdet gør mixed-reality-brillerne „Smart Glasses“ arbejdet mere effektivt: De har allerede været i brug siden begyndelsen af sidste år hos Wacker Neuson i Sydafrika. Også i forbindelse med maskinudviklingen spiller digitaliseringen en vigtig rolle: Til den nye mobile gravemaskine EW100 hører et intelligent Attachment Management System samt en menneske-maskine-grænseflade, der støtter føreren i forbindelse med redskabsskift via 10-tommers touchscreen-displayet. Wacker Neuson vil også i fremtiden sætte fokus på digitaliseringen for gennem intelligent netværksdannelse, digitale løsninger, produkter og forretningsmodeller at gøre byggepladsarbejdet og samarbejdet mellem alle parter nemmere og mere effektivt.

Nysgerrig på mere Wacker Neuson?

Kontakt nærmeste sælger her

Zero Emission fra Wacker Neuson

Porteføljen strækker sig fra den batteridrevne stamper til den elektriske hjullæsser. Dermed er der i dag mulighed for en helt emissionsfri byggeplads – uden at der gås på kompromis med ydelsen! 

Oplev nye produkter live

En af innovationerne hos Wacker Neuson Universe er den nye Dual View-dumper DV45, den mindste model i serien: Det innovative Dual View-koncept, hvis betjeningspanel kan drejes 180 grader, har allerede bevist sit værd på markedet. Føreren kan, alt efter behov, kigge i arbejds- eller kørselsretningen og har altid frit udsyn. Ved den nye dumper DV45 kan den elektrohydraulisk drejelige kabine nu drejes 180° med et tryk på knappen på joysticket. I Multi View-tilstand, sådan kaldes arbejdet med kabinen drejet til siden, har operatøren et optimalt udsyn til arbejdsområdet på siden, f.eks. ved fyldning af udgravninger. Desuden fås objektovervågningen “Active Sense Control” nu som ekstraudstyr til den nye dumper: Ved fare for kollision reducerer den automatisk dumperens hastighed. Systemet beregner den vej, der skal køres, kombineret med hastigheden og griber ind, så snart der dukker en forhindring op på kollisionskursen.

 zero emission-økosystem

Til de nyeste medlemmer af zero emission-familien hører den første rent elektrisk drevne teleskoplæsser fra Wacker Neuson TH412e, som takket være sin kompakte konstruktion gør det muligt at arbejde under trange pladsforhold uden lokale emissioner, f.eks. ved anvendelse i underjordiske garager. En anden nyhed: den elektriske hjullæsser WL28e. Ud over den allerede gennemprøvede model WL20e er der dermed en større og mere kraftfuld elektrisk maskine til rådighed. Kunderne kan som ekstraudstyr vælge en kabine, som takket være et gennemtænkt varmekoncept giver mulighed for en komfortabel helårsanvendelse af maskinen. Derudover kan der vælges mellem tre vedligeholdelsesfrie lithium-ion-batterier for at afdække forskellige krav til driftstiden.

 

Med Wacker Neusons zero emission-sortiment er det allerede i dag muligt at arbejde på en byggeplads i den indre by uden lokale emissioner. Nu gælder det om at betjene hele økosystemet for kunderne: Lige fra ladeinfrastruktur over serviceydelser, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en vurdering af batteriets livscyklus. Dertil hører også Battery One: et standardiseret og brugervenligt batterisystem, som fokuserer på en CO2-fri og bæredygtig anvendelse af entreprenørmateriel. Batteriet kan bruges i alt batteridrevet udstyr fra Wacker Neuson, dvs. batteridrevne stampere og plader samt stavvibratorsystemet ACBe, men også i udstyr fra andre producenter.

 

Produkthighlights fra stampere til Mixed Reality

Inden for entreprenørmateriel byder de nye firetaktsstampere BS62-4 og BS68-4 på en øget komprimeringsydelse takket være højere slagfrekvens og slagkraft. Et andet highlight: den mobile gravemaskine EW100, som er udviklet med fokus på byggepladsen 4.0. En intelligent attachment management, en gennemtænkt human-machine-grænseflade og forberedelse til diverse assistentsystemer og grænseflader er bare nogle få eksempler på dette. “Smart Glasses” fra Wacker Neuson viser blandt andet, hvordan digitale løsninger letter hverdagen på byggepladsen. Hvis en kunde har brug for hjælp, kan forhandlerens servicetekniker, udstyret med Mixed Reality-briller, gå live med eksperterne og dele sit syn på maskinen eller overføre skærmen fra support til brillen. Ved den enkle og transparente betonkomprimering understøtter assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec.

 

Kompetencecenter i Reichertshofen

Wacker Neusons produktions- og udviklingsafdeling i Reichertshofen har eksisteret siden 1964. Samtlige vibrationsplader og stampere til jordkomprimering, stavvibratorer og formvibratorer samt frekvensomformere fra området betonteknik og nedbrydningshamre af mærket Wacker Neuson stammer fra Reichertshofen. Her hører forskning og udvikling, produktstyring og produktionsindkøb for dette udstyr desuden hjemme. Siden 2018 har et europæisk kursuscenter suppleret lokationen, og siden efteråret 2022 har et nyt logistikcenter reduceret transportvejene og accelereret lagerets produktivitet. Gæsterne hos Wacker Neuson Universe kan ved rundvisningen på fabrikken få et interessant indblik, opleve mange produkter i anvendelse og selv teste dem.