Jylland/Fyn: 86 43 49 00 Sjælland: 57 61 46 67 - 46 15 36 00 stemas@stemas.dk

Wacker Neuson – jeres pålidelige partner i 175 år

maj 22, 2023 | Nyheder

Fundamentet for Wacker Neusons succeshistorie blev lagt i 1848, da Johann Christian Wacker etablerede et smedjeværksted i Dresden. Siden da har virksomheden stået for adskillige innovationer, der igen og igen revolutionerede arbejdet på byggepladsen. Således introducerede Hermann Wacker i 1930 en banebrydende opfindelse i form af den første elektriske stamper. Stamperne anvendes også i dag til jordkomprimering. Derefter fulgte bl.a. stavvibratoren til betonkomprimering, der erobrede markedet i 1934, eller den første reversible vibrationsplade, der var en milepæl inden for jordkomprimering.

 Og også inden for kompakte maskiner stod Wacker Neuson igen og igen for nye udviklinger. En innovation inden for kompakte gravemaskiner er VDS (Vertical Digging System)-systemet, der siden 1988 har gjort arbejdet mere effektivt, hurtigere og mere behageligt for operatøren: Dette system, der vipper overvognen op, muliggør præcis vertikal gravning, selv på ujævne underlag, ved fortovskanter og på skråninger. Siden år 2005 har Wacker Neuson også haft hjullæssere med knækled, og senere også kompakte teleskoplæssere, i sit sortiment for at kunne tilbyde kunderne alle de ønskede maskiner fra samme producent. En ægte innovation var i 2019 også den første Dual View-dumper: Med hjuldumperens sæde- og betjeningskonsol, der kan drejes 180°, har operatøren altid et godt overblik, hvilket giver større sikkerhed og fleksibilitet på byggepladsen. Dermed minimeres farerne på byggepladsen. 

Pålidelig partner i 175 år

Wacker Neusons historie går helt tilbage til år 1848.

Innovative løsninger har altid revolutioneret branchen.

Vores kunder og deres behov har stået i centrum i 175 år.

Succeshistorien zero emission

Med introduktionen af zero emission-serien gik Wacker Neuson i 2014 nye veje og var endnu engang banebrydende: De første elektrisk drevne maskiner og apparater var to batteridrevne stampere og den batteridrevne elektriske hjullæsser WL20e. Sortimentet er siden blevet udvidet løbende og omfatter nu også elektriske vibrationsplader, gravemaskiner, hjul- og bånddumpere og snart også en E-teleskoplæsser. Således er det allerede i dag muligt at drive en almindelig byggeplads i den indre by uden direkte udstødningsemissioner og ekstremt støjsvagt. For Wacker Neuson handler det – foruden det brede produkttilbud – om at dække hele zero emission-økosystemet: fra opladningsinfrastruktur over tjenester, finansieringstilbud og forskellige anvendelsesmodeller til en livscyklusvurdering af batteriet. Et eksempel på dette er Charging Box – en „powerbank til byggepladsen“. Denne mobile energilagringsenhed baseret på genopladelige lithium-ion-batterier giver mulighed for en kontinuerlig energiforsyning – også når der ikke er nogen strømtilslutning på byggepladsen.

 

Digitale løsninger til effektivt arbejde

Innovation er en del af Wacker Neusons DNA – både dengang og i dag Med sine digitale løsninger sørger Wacker Neuson for større effektivitet og gennemsigtighed på byggepladsen. Et eksempel på dette er assistentsystemet til betonkomprimering ConcreTec. Med dette kan betonelementer komprimeres enkelt og transparent i høj reproducerbar kvalitet. Inden for serviceområdet gør mixed-reality-brillerne „Smart Glasses“ arbejdet mere effektivt: De har allerede været i brug siden begyndelsen af sidste år hos Wacker Neuson i Sydafrika. Også i forbindelse med maskinudviklingen spiller digitaliseringen en vigtig rolle: Til den nye mobile gravemaskine EW100 hører et intelligent Attachment Management System samt en menneske-maskine-grænseflade, der støtter føreren i forbindelse med redskabsskift via 10-tommers touchscreen-displayet. Wacker Neuson vil også i fremtiden sætte fokus på digitaliseringen for gennem intelligent netværksdannelse, digitale løsninger, produkter og forretningsmodeller at gøre byggepladsarbejdet og samarbejdet mellem alle parter nemmere og mere effektivt.

Nysgerrig på mere Wacker Neuson?

Kontakt nærmeste sælger her

Zero Emission fra Wacker Neuson

Porteføljen strækker sig fra den batteridrevne stamper til den elektriske hjullæsser. Dermed er der i dag mulighed for en helt emissionsfri byggeplads – uden at der gås på kompromis med ydelsen!